Skip to main content

Jaapani viis juhtivat kaubandusettevõtet ehk "Sogo Shosha"

 


Jaapani ettevõtted Mitsubishi Corp., Mitsui & Co., Itochu Corp, Marubeni Corp. ja Sumitomo Corp. on viis juhtivat kaubandusettevõtet, mida nimetatakse ka sogo shosha'ks. Need ettevõtted tegelevad mitmesuguste toodete ja teenuste impordi, ekspordi, vahendamise ja investeerimisega nii Jaapanis kui ka mujal maailmas. Nende tegevusvaldkonnad hõlmavad energia, metalli, toidu, tekstiili, keemia, masinatööstuse, infrastruktuuri, rahanduse ja palju muud.

Mitsubishi Corp. on suurim sogo shosha Jaapanis ja maailmas ning kuulub Mitsubishi Group'i. Selle peakorter asub Tokyo Marunouchi piirkonnas ja sellel on umbes 90 riigis ja piirkonnas umbes 1700 tütarettevõtet ja sidusettevõtet. Selle visioon on olla "globaalne integreeritud äriettevõte, mis loob väärtust kogu maailmas". Selle äritegevus jaguneb kuueks grupiks: tööstuslikud materjalid; mineraalvarad; loodusgaas; tööstuslik infrastruktuur; autotööstus ja mobiilsus; toiduainetööstus ja tarbijatööstus.

Mitsui & Co. on teine suurim sogo shosha Jaapanis ja maailmas ning kuulub Mitsui Group'i. Selle peakorter asub samuti Tokyo Marunouchi piirkonnas ja sellel on umbes 66 riigis ja piirkonnas umbes 1400 tütarettevõtet ja sidusettevõtet. Selle missioon on "luua ühiskonna jaoks uut väärtust". Selle äritegevus jaguneb seitsmeks grupiks: metallid; masinad ja infrastruktuur; keemia; energia; elustiil; innovatsioon ja ettevõtlus; ettevõtte arendamine.

Itochu Corp. on kolmas suurim sogo shosha Jaapanis ja maailmas ning kuulub Itochu Group'i. Selle peakorter asub Tokyo Kita-Aoyama piirkonnas ja sellel on umbes 80 riigis ja piirkonnas umbes 1100 tütarettevõtet ja sidusettevõtet. Selle moto on "pühendunud elu paremaks muutmisele". Selle äritegevus jaguneb kuueks grupiks: tekstiil; masinad; metallid ja mineraalid; energia ja kemikaalid; toit; üldkaubad.

Marubeni Corp. on neljas suurim sogo shosha Jaapanis ja maailmas ning kuulub Marubeni Group'i. Selle peakorter asub Tokyo Nihonbashi piirkonnas ja sellel on umbes 70 riigis ja piirkonnas umbes 1300 tütarettevõtet ja sidusettevõtet. Selle filosoofia on "aidata kaasa ühiskonna arengule". Selle äritegevus jaguneb viieks grupiks: toit, tarbekaupade ja keemia; energia-ja metallurgia; transpordi-ja tööstussüsteemid; võimsusprojektid-ja taimed; järgmise põlvkonna ettevõtluse arendamine.

Sumitomo Corp. on viies suurim sogo shosha Jaapanis ja maailmas ning kuulub Sumitomo Group'i. Sumitomo Corp. on üks juhtivaid Jaapani kaubandus- ja äriinvesteerimisettevõtteid, millel on 111 kontorit 66 riigis ja piirkonnas üle maailma. Sumitomo Corp. gruppi kuulub umbes 900 ettevõtet ja rohkem kui 70 000 töötajat. Sumitomo Corp. tegeleb erinevate tööstusharude kaubandusega, pakub oma klientidele erinevaid finantseerimisvõimalusi, osaleb erinevate projektide korraldamises ja koordineerimises ning investeerib ettevõtetesse, et soodustada nende kasvupotentsiaali.

Comments

Popular posts from this blog

Sun Investment Group UAB 13% tootlusega võlakirjaemissioon

Sun Investment Group UAB tutvustab uut võlakirjaemissiooni, pakkudes investoritele võimalust saada 13% aastast tootlust . Emissioon hõlmab kuni 5 miljoni euro väärtuses võlakirju, suunatud nii Eesti kui Leedu investoritele ning kestab 12 kuud , pakkudes intressimäära 13% ja väljamakseid kahel korral . Sobib investorile, kes otsib hajutatust seni peamiselt saada olevate finantsteenuseid pakkuvate ettevõtete võlakirjadele. Sun Investment Group UAB on rahvusvaheline ettevõtete grupp peamiselt taastuvenergia sektoris. Tähelepanu tasuks pöörata võlakirjad suhteliselt lühikesele kestvusele ning 2 korda aastas makstavale intressile. Ehk siis perioodi keskel ja lõpus. Emissiooni põhjused: 1. Kasvav projektide arv: Projektid on jõudnud valmimise etappi. 2. Müüdud projektide suurenemine: Jõudnud operatiivsesse etappi. 3. Töökapitali mitmekesistamine: Eesmärgiga rahastada arengukulusid. Võlakirjade kulude teenindamine: 12 kuu jooksul kavatseb Sun Investment Group rakendada erinevaid alternatiive

AS-i LHV Group allutatud võlakirjade pakkumine märgiti 16.3 korda üle

AS-i LHV Group allutatud võlakirjade pakkumine oli edukas AS-i LHV Group (edaspidi LHV Group) allutatud võlakirjade avalik pakkumine, mis lõppes 26. septembril 2023, ületas ootusi. Pakkumise algne maht oli 25 miljonit eurot, kuid investorite suur huvi võimaldas seda suurendada 35 miljoni euroni. Pakkumisest võttis osa 16 255 investorit, kes märkisid kokku 407,5 miljoni euro eest võlakirju. See tähendab, et pakkumine märgiti üle 16,3 korda.  LHV Groupi juhatus jaotas võlakirjad vastavalt prospektis sätestatud põhimõtetele. Eelistatud olid LHV Panga ja LHV Groupi varasemad kliendid ja investorid. „Oleme väga rahul pakkumise tulemusega, mis näitab investorite usaldust meie ärimudeli ja strateegia vastu. Kaasatud kapital aitab meil kasvatada oma kapitalibaasi, ärimahtusid ja turuosa nii Eestis kui Ühendkuningriigis. LHV jätkab kapitali- ja võlakirjatehinguid ka edaspidi,“ ütles LHV Groupi juhataja Madis Toomsalu. LHV Group emiteeris 35 000 allutatud võlakirja nimiväärtusega 1000 eurot, int

LHV Group plaanib maksta 2023 aasta eest dividendi 13 senti aktsia kohta

LHV Groupi jaanuar 2024 tulemuste analüüs: Positiivsed aspektid: Tulu ja kasumlikkus: Tulu kasvas 13,6 miljoni euroni. Puhaskasum oli 13,6 miljonit eurot. LHV Panga puhaskasum oli 12,5 miljonit eurot. LHV Bank Ltd puhaskasum oli 3,2 miljonit eurot. Ärimahtude kasv: Konsolideeritud hoiused kasvasid 94 miljoni euro võrra. Laenuportfell kasvas 40 miljoni euro võrra. LHV Panga hoiuste maht kasvas 51 miljoni euro võrra. Jaelaenude portfell suurenes 9 miljoni euro võrra. Eesti ettevõtete laenude maht kasvas 21 miljoni euro võrra. Uued tooted ja teenused: LHV tõi turule uuendusliku Kogumiskonto lahenduse. LHV Bank Ltd laiendab maaklerite võrgustikku ja toob turule kolmanda laenutoote. Klientide rahulolu: LHV Pank kuulutati taas Eesti parima teenindusega pangaks. Negatiivsed aspektid: LHV Varahalduse fondide tootlus: M, L ja XL fondide tootlus oli negatiivne. Pensionifond Roheline langes 9,1%. LHV Kindlustuse kahjum: Jaanuaris registreeriti 7200 uut kahjuj